Bio

Over mij

 

Mijn naam is Sieuw-Tong iedereen noemt mij ook Tongpi.

Ik hou van koken in mijn vrije tijd, als klein kind keek je altijd mee hoe je ouders of opa en oma dat deden in de keuken. Ik was als klein kind ook vaak alleen thuis omdat mijn  ouders vaak aan het werk waren, dus moesten ik en me broers al van jong leeftijd erg zelfstandig zijn en beginnen met koken.

 

Mijn carrière met voedsel begon zo vanaf 2008. Ik werkte toen bij een groothandel Asian Vegetables & Fruit in authentieke  Aziatische groenten en fruit, vanaf 2012 ben ik zelf eigenaar geworden met mijn broers van een Aziatische supermarkt aan de Westersingel in Rotterdam "WenS Freshmart".

 

Toen kwam het moment dat ik dacht waarom word ik geen kok, een kok die zijn eigen producten kent en gebruikt die tevens ook alles kan uitleggen.

Dus ik ben vanaf 2015 begonnen met een eigen onderneming in een kleine keuken die uit maakte van een groot bedrijfskantine waar we als onderaannemer  werden aangenomen in het "Delftse Poort". Mijn opdrachtgever was op dat moment "Bram Ladage".

 

Daarnaast deed ik ook veel koken bij het restaurant Asian Glories te leeuwenstraat in Rotterdam. Daar was ik de afgelopen 3/4 jaar souschef tot chef rol.

Op de achtergrond heb ik veel dingen gedaan als caterings, festivals, privé feestjes tot beurzen en kookdemo's etc....